vgz.jpg

GVS en VGZ

GVS werkt sinds 2006 samen met Zorgverzekeraar VGZ. VGZ is onderdeel van Cooperatie VGZ met in totaal 4,2 miljoen verzekerden.

GVS en VGZ bieden werkgevers twee proposities voor respectievelijke doeltreffende gezondheidsmanagement en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.Onder gezondheidsmanagement worden activiteiten verstaan om medewerkers gezond te houden en verzuim te voorkomen. Ook biedt VGZ voor kleinere organisaties verzekeringen om de ondernemers- en inkomenrisico’s op dit gebied te beperken of uit te sluiten. VGZ weet elk jaar weer veel verzuimkosten te besparen voor haar relaties.
 De samenwerking tussen GVS en VGZ is onderdeel van de VGZ-propositie op het gebied van gezondheid. Via de griepprik-op-het-werk kunnen medewerkers de griepprik halen zonder te hoeven verzuimen. Ook wordt hiermee potentieel verzuim voorkomen. Deelname aan de griepprikactie is uiteraard op basis van vrijwilligheid.

Meer informatie over VGZ is te vinden op VGZ-website www.vgz.nl

GVS EN MEER

Grieppandemie

Een grieppandemie is een wereldwijde griepepidemie met een nieuw griepvirus dat zich in korte tijd over de wereld verspreidt.

Wanneer vaccineren?

Het is gebruikelijk dat er medio oktober, november wordt gestart met griepvaccinaties.

In het voorjaar benaderen wij de bedrijven en organisaties over hun eventuele deelname in het najaar. Wegens het terugkerende (mondiale) probleem van tekorten aan griepvaccinaties, koopt GVS in het voorjaar al de griepvaccins in. Voor het reeds ingekochte deel kunnen wij dan ook garantie geven op levering. Werkgevers die van de Griep Vaccinatie Service gebruik maken, vragen wij om na de zomervakantie te starten met de inventarisatie van het aantal deelnemende werknemers.